Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Örgryte IS vill låna Bergmark Wiberg på nytt

Publicerad: 2021-01-13 09:20 Allsvenskan

Djurgårdens IF kan låna ut Adam Bergmark Wiberg på nytt. Örgryte IS ser gärna att anfallaren återvänder, rapporterar GP.

Sportchefen Bosse Andersson bekräftade i går att Adam Bergmark Wiberg, 23, kan lämna Djurgårdens IF på lån kommande säsong.

– Adam Bergmark Wiberg finns med oss under uppstarten och kommer att vara med och träna den här och nästa vecka. Adam och vi har satt som ett prioriterat gemensamt mål att han behöver mer speltid och det finns ett antal Superettan-klubbar som är intresserade. Vi har pågående diskussioner kring det och var det blir kommer att utkristallisera sig under de närmaste veckorna, sa han.

En av intressenterna är Örgryte IS, där anfallaren tillbringade förra säsongen.

– Det är klart att vi tycker att utfallet av hela Adams 2020 var godkänt. Samtidigt är vi övertygade om att Adam kommer vara en fortsatt bra fotbollsspelare 2021 – och att han har en ännu högre höjd i sig, säger sportchefen Igor Krujl till Göteborgs-Posten.

Göteborgsklubben medger att Bergmark Wiberg är av intresse.

– Det är klart att vi är intresserade av bra fotbollsspelare och vi ser Adam som en väldigt duktig fotbollsspelare. Själva samarbetet med Djurgården har också fungerat fläckfritt, säger Krulj till GP.

David Lind
david@fotbolltransfers.com