Foto: Bildbyrån

Astrit Ajdarevic om ryktena: "Vad är det för fel på er sjuka människor?!"

Publicerad: 2021-01-12 23:30 Allsvenskan

Astrit Ajdarevic tog först en paus. Sedan bröt han med Djurgårdens IF. Nu talar mittfältaren ut om turbulensen.

Det var den 16 juli som Astrit Ajdarevic, 30, tog en timeout från Djurgårdens IF och fotbollen.

Den 27 augusti kom parterna överens om att gå skilda vägar. Kontraktet bröts i förtid.

Varken Djurgården eller Ajdarevic gav någon förklaring till beslutet. Mittfältaren talar nu ut, men ger fortfarande ingen orsak.

– Jag förstår att folk vill veta, men jag har inget ansvar eller skyldighet att berätta. Om jag vill berätta så gör jag det, säger han i Nyheter 24:s podcast ”Studio Allsvenskan” enligt Sportbladet.

Ajdarevic hymlar inte om att han är upprörd över vissa rykten som cirkulerat efter uppbrottet med Djurgården.

– Det har varit så sjuka rykten. Ett rykte var att jag slutade för att jag hade alkoholproblem och missbruksproblem. Folk slänger ur sig vad som helst och sen tror de att vi (spelare) ska vara som en öppen bok. Det funkar inte så. Folk skriver vad som helst på Twitter. Jag har inget emot det sköna tugget, men när det går över gränsen och blir ”hoppas du dör” eller ”hoppas du bryter ditt ben” så … vad är det för fel på er sjuka människor?! Alltså, såna här människor, det måste ske något, man kan inte bara låta det gå ostraffat. Det är det här som är störande, att folk kan öppna konton på Twitter, Instagram eller Facebook och skriva vad som helst. Det är fega människor. Ni borde skämmas, säger han i ”Studio Allsvenskan” enligt Sportbladet.

30-åringen berättar att han haft en svår tid privat, varför han inte velat ställa upp på intervjuer. Ajdarevic berättar också att han är redo att spela vidare, om rätt bud trillar in.

David Lind
david@fotbolltransfers.com