Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Andersson och Bergmark Wiberg på väg bort från Djurgården

Publicerad: 2021-01-11 17:53 Allsvenskan

Johan Andersson och Adam Bergmark Wiberg ser inte ut att representera Djurgården kommande säsong. Däremot kan Jacob Widell Zetterström göra comeback.

Johan Andersson, Adam Bergmark Wiberg och Dzenis Kozica är tillbaka efter utlåningar till GIF Sundsvall, Örgryte IS respektive Jönköpings Södra.

Nu berättar Djurgårdens IF för Fotbollskanalen att Andersson är på väg bort. Dessutom kan Bergmark Wiberg lånas ut på nytt.

– Med Johan Andersson har vi en diskussion om att han ska gå till en annan klubb. Han tränar inte med oss nu, säger sportchefen Bosse Andersson till sajten och fortsätter:

– Men vad gäller Adam är båda parter överens om att det är bäst med en ny utlåning. Det finns konkreta intressen för båda (Andersson och Bergmark Wiberg).

Samtidigt kan målvakten Jacob Widell Zetterström, som tidigare tagit en paus från fotbollen, återvända till Djurgårdens trupp. Han tränar med laget igen.

– Vi känner honom bra och vi har en situation där vi bara har en målvakt just nu. Nu känner vi på varandra och hoppas att det här går bra, att han kan komma tillbaka och spela fotboll. Han ska vara med oss i vår verksamhet en bit in i februari och så vi får ta ett nytt beslut då och se hur vi kan gå vidare, säger sportchefen till Fotbollskanalen.

Kozica och Andersson har kontrakt över 2021, medan Bergmark Wibergs avtal sträcker sig över 2022.

David Lind
david@fotbolltransfers.com