Foto: Anders Forngren/Bildbyrån

Moonga Simba placeras i IFK Göteborg: "Det är smickrande"

Publicerad: 2021-01-11 15:39 Superettan

IFK Göteborg uppges vilja värva Moonga Simba från Västerås SK. 20-åringen antyder nu att den allsvenska klubben visar intresse.

Det var Fotbolldirekt.se som i går uppgav att IFK Göteborg lagt ett bud på yttern Moonga Simba.

20-åringen, som har kontrakt med Västerås SK över 2022, uttalar sig nu om uppgifterna.

– Det är klart att det är smickrande. Det är ett kvitto på att man gjort någonting bra, säger Simba till VLT.

Talangen antyder att han känner till IFK Göteborgs intresse.

– Det jag har hört är att det finns något sorts intresse (från IFK Göteborg). Men jag låter min agent ta hand om det där. Jag trivs här i Västerås, tar det dag för dag och tänker inte på så mycket på det där intresset, säger han till VLT.

VSK:s manager Thomas Askebrand vill varken bekräfta eller dementera om det kommit något bud på Simba. Rent generellt menar han dock att klubben alltid är öppna för att sälja spelare.

– Vi lever i en verklighet där vi måste överväga bud på spelare under kontrakt. All klubbar i Sverige idag är i behov av att sälja spelare. Grejen för oss, redan förra året, var att börja bygga ett slagkraftig lag ute på planen, men också ha ett intressant lag med unga, lovande killar som utvecklas i vår miljö, så vi vill att spelare ska ta nästa kliv. Det är bra för spelaren och det är bra för klubben. Skulle rätt bud komma så får vi överväga det, säger Askebrand till VLT.

Simba gjorde två mål och två assist på 14 matcher i Superettan förra säsongen. Han startade sex av matcherna.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com