Foto: Josefine Loftenius/Bildbyrån

Haksabanovic: "Jag vill dit - men Hunt behandlar mig som luft"

Publicerad: 2021-01-11 10:14 Allsvenskan

Sead Haksabanovic är tydlig med att han vill flytta till Red Bull-klubben som jagar honom, men är besviken på IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt.

SportExpressen har tidigare rapporterat att en klubb från Red Bull-koncernen vill ha Sead Haksabanovic och att flera bud lagts.

IFK Norrköping har dock ännu inte accepterat något bud. 21-åringen är tydlig med att han vill genomföra övergången.

– Det finns ett stort intresse och ett konkret intresse från en stor koncern och fotbollsfamilj. Jag vill dit, punkt slut, och det vet IFK om. Inget har ändrats, säger Haksabanovic till SportExpressen.

Haksabanovic betonar att han vill lämna Norrköping då Jens Gustafsson inte längre är kvar. Den offensiva yttern är inte alls nöjd med hur Peter Hunt hanterat förhandlingarna om hans övergång.

– Ja, vad ska jag säga. Vad IFK tycker vet jag om men hur en del av IFK beter sig är en annan sak. Jag tycker att ordförande Peter Hunt behandlar mig som luft och visar noll respekt och det är snällt sagt från min sida, säger Haksabanovic till SportExpressen.

– Jag är superbesviken och ledsen när jag hör att min ordförande kallar mig för loser och rökt. Vill du veta mer får du fråga honom om han nu svarar i telefon, det har han varit riktigt dålig på de sista två-tre veckorna, fortsätter han.

Peter Hunt bemöter kritiken. 

– Nja, jag tar inte så allvarligt på det. Det finns alltid synpunkter om ett och annat men återigen, jag kan inte gå in i någon polemik eller kommentera det överhuvudtaget, säger han till SportExpressen och utvcklar:

– Jag är inte så nära Sead i den dagliga verksamheten men vi har inte haft några bekymmer överhuvudtaget utifrån vårt samarbete. Vi har som sagt inte haft några problem och det Sead säger får stå för honom. Jag har ingen kommentar till det.

Haksabanovic, som har kontrakt till sommaren 2024, gjorde sju mål och elva assist på 29 allsvenska matcher förra säsongen.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com