Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

BK Häcken om Nahir Besara: "En duktig spelare, men..."

Publicerad: 2021-01-10 22:04 Allsvenskan

BK Häcken är på väg att sälja Daleho Irandust. Sportchefen Martin Ericsson vill dock inte avslöja om Nahir Besara är aktuell som ersättare.

Den holländska klubben Groningen är på väg att värva den offensiva mittfältaren Daleho Irandust.

BK Häcken ska redan ha accepterat ett bud. I en intervju med Fotbollskanalen berättar Martin Ericsson att Irandust i så fall kan ersättas.

En spelare som är fri på marknaden är Nahir Besara, vars kontrakt med Örebro SK löpt ut.

– Det är klart att det är en duktig spelare, men sedan får vi se vilken väg vi väljer att gå om det blir aktuellt (att värva en ersättare till Irandust). Det finns ett antal spelare som är tillgängliga och sedan får vi se om vi väljer att gå den vägen eller en annan väg, om det är Sverige eller någon annanstans. Men det är klart att vi kikar på marknaden och ser vad som passar oss, säger Ericsson till Fotbollskanalen.

Häckens sportchef vill dock inte avslöja om det funnits kontakt med Besara.

– Jag kommer inte att kommentera vilka spelare vi eventuellt har eller har haft kontakt med, säger Ericsson till Fotbollskanalen.

Den allsvenska toppklubben är samtidigt på jakt efter en ny vänsterback.

– Vi kikar på någon ytterligare förstärkning på ytterbackspositionerna och framför allt till vänster. Vi sa nej till Nikola Gulan och har tappat Adam (Andersson), så det är väl det vi har kikat på. Jag skulle tro att det kommer någonting, men vi har inget konkret, så vi får se. Det är ett långt fönster, säger sportchefen till Fotbollskanalen.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com