Foto: Jonathan Näckstrand/Bildbyrån

Barcelona visar intresse för Jardell Kanga

Publicerad: 2021-01-10 14:01 Division 1

IF Brommapojkarna har precis flyttat upp Jardell Kanga till A-truppen. Nu bekräftar sportchefen Peter Kisfaludy att spanska giganten Barcelona visar intresse.

Jardell Kanga, 15, är den yngste någonsin att få ett seniorkontrakt i IF Brommapojkarna

– Det känns väldigt stort och väldigt skönt, det känns som att hårt jobb verkligen har belönat sig. Det har varit mycket duktiga spelare innan mig så det är en ära att jag blir yngst någonsin. Jag har utvecklats otroligt mycket och jag känner att BP är en stor del till att jag är den spelaren jag är idag, säger talangen till klubbens officiella hemsida.

Nu skriver Fotbolldirekt.se att Barcelona visar intresse för anfallstalangen. Den spanska giganten har bjudit in Kanga till provspel.

– Jardell har tidigare provspelat med Brighton och Feyenoord. Nu hörde jag att Barcelona är intresserade av att ta över honom, säger sportchefen Peter Kisfaludy till sajten.

BP kommer inte att stoppa Kanga.

– Är man 15 år och Barcelona ringer så kan vi inte säga nej. Självklart ska våra spelare få en sån möjlighet. Vi ser det som en möjlighet till en bra erfarenhet och upplevelse, säger Kisfaludy till Fotbolldirekt.se.

Sportchefen hymlar inte om att han har stora förhoppningar på Kanga.

– Jardell är en supertalang men steget från junior till senior är det svåraste och vi måste ha tålamod. Men det är klart att han är en av de större talangerna som vi haft i BP på bra länge, säger han till Fotbolldirekt.se.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com