Foto: Bildbyrån

Officiellt: Johan Wiland blir målvaktstränare i AFC Eskilstuna

Publicerad: 2021-01-05 21:01 Superettan

Johan Wiland, 39, la skorna på hyllan efter säsongen 2019. Nu blir han målvaktstränare i AFC Eskilstuna.

AFC Eskilstuna meddelar på sin officiella hemsida att den ex-allsvenske målvakten Johan Wiland förstärker tränarstaben.

39-åringen blir målvaktstränare i Superettanklubben.

– Kontakten med Johan togs tidigt efter säsongen och vi har haft en bra dialog hela vägen. Det känns helt rätt med klubbens ambitioner att få in en ledare med sådana meriter och erfarenheter, säger sportchefen Jawad Al Jebouri till hemsidan. 

– Johan har många egna idéer om målvaktsträning och kommer att jobba nära övriga i ledarstaben. Med hans bakgrund och erfarenhet så känns det fantastiskt att få in honom i teamet, fortsätter han.

Wiland, som representerade IF Elfsborg, FC Köpenhamn, Malmö FF och Hammarby IF, ser fram emot att börja arbeta med Özcan Melkemichel.

– Jawad kontaktade mig och berättade om sig själv och föreningens ambitioner. Jag blev imponerad av hans driv och mod som ung sportchef i ett elitlag. Det Jawad säger och står för tyder på en stark vilja att föra föreningen vidare. Allt sammantaget lät för intressant att tacka nej till. Vi pratar samma språk och tillsammans med Özcan, Ivan och övriga ledare tror jag att vi kan skapa något bra, säger han.

– Jag har också varit öppen med att jag inte ”bara” vill vara målvaktstränare. Jag vill vara ett stöd för i första hand målvakterna men även övriga spelare, med mina erfarenheter från elitfotbollen. Sen har självklart Özcan och Ivan huvudansvaret, fortsätter Wiland.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com