Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

Officiellt: Henrik Rydström tar över Kalmar FF

Publicerad: 2020-12-29 13:07 Allsvenskan

Den allsvenska klubben Kalmar FF håller presskonferens just nu. Henrik Rydström presenteras som ny huvudtränare.

Kalmar FF höll sig kvar i Allsvenskan via kval mot Jönköpings Södra den gångna säsongen.

Därefter valde huvudtränaren Nanne Bergstrand att lämna sitt uppdrag.

Nu bekräftar Kalmar att Henrik Rydström, som sedan tidigare lämnat IK Sirius, är deras nye huvudtränare.

– Det känns riktigt bra. Känns både inspirerande och speciellt eftersom det är Kalmar FF. Tittar man på potentialen som finns i föreningen, som kanske inte blivit förlöst på ett tag, är det intressant att se om man kan vara en del i att få spelarna att prestera ännu mer än vad man gjort de senaste åren, säger Rydström till klubbens officiella hemsida. 

– Jag tycker också att det finns någonting spännande, ur ett sportsligt perspektiv, vad man vill jobba med. Det finns en tydlighet mellan akademi och A-lag vilket jag tror passar mitt ledarskap bra. Att utveckla och förädla, fortsätter han.

Sportchefen Jörgen Petersson är nöjd med tränarvalet.

– Det har tagit längre tid än vad många hoppats på. För oss var det viktigt att gå igenom process och analysera vår verksamhet. Både hur det ser ut nu och hur vi kan ta verksamheten vidare. Det gjorde att vi landade i ett antal alternativ som vi haft dialog med längs med vägen. Processen avslutades med att förslaget som lämnades till styrelsen för beslut var Henrik Rydström, säger han och fortsätter: 

– Vi har en organisation som vi håller på att sätta som har fungerat väl under året. Nu var det viktigt för oss att hitta den pusselbit som ska tillföras till organisationen i form av en huvudtränare. I dialogen med Henrik har jag varit tydlig med att det inte är ikonen, före detta spelaren eller kommunikatören som gör att vi tar hit honom. Det är hans skicklighet som tränare som gör att valet har fallit på honom, vilket vi sett tydligt under hans tid i IK Sirius.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com