Foto: Bildbyrån

Hammarby väljer mellan fyra tränare: "Kikat utomlands"

Publicerad: 2011-10-25 09:59 Superettan

Inom en månad vill ha Hammarby IF ha klart med den som ska leda laget nästa säsong. Klubbledningen väljer mellan fyra tränare. Roger Sandberg kan komma att bli assisterande igen.

Fotbollskanalen.se skriver att Hammarby IF är nere på fyra kandidater till jobbet som huvudtränare inför 2012. Tre av dem arbetar i Sverige.

– Under processens gång har vi kikat på vad som finns utanför gränserna. Nu har vi ett antal personer som vi för en dialog med, men sedan gäller det ju naturligtvis att knyta ihop säcken också, säger ordföranden Kent Hertzell till sajten.

En av tränarna som nämnts i sammanhanget är Sören Åkeby som precis fört GIF Sundsvall till Allsvenskan. Det är i dagsläget oklart om Giffarna nyttjar sitt optionsår.

– En av frågorna vi ställt oss är om man ska satsa på en mindre etablerad ”rookie” eller på någon med mer rutin. Utan att gå in på namn känner jag personligen att det senare alternativet kanske är att föredra. Men här måste den sportsliga organisationen få utrymme att komma med sina rekommendationer, säger Hertzell.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com