Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Isak Bergmann Jóhannesson: "Känner mig redo oavsett vad"

Publicerad: 2020-12-26 13:23 Allsvenskan

Efter en succésäsong i Allsvenskan uttalar sig Isak Bergmann Jóhannesson om intresset och framtiden i IFK Norrköping.

Manchester United, Juventus, Real Madrid och Liverpool nämns som potentiella destinationer för IFK Norrköpings talang Isak Bergmann Jóhannesson.

17-åringen slutade säsongen på tre mål och nio framspelningar på 28 framträdanden i Allsvenskan.

I en intervju med Norrköpings Tidningar svarar talangen på frågan om det är svårt att fokusera när så många storklubbar visar intresse.

– Det är inte svårt. Det är bara snack än så länge. Jag är fokuserad att komma tillbaka till Norrköping 7 januari och börja träna. Jag kan inte påverka om ett lag kommer och budar på mig, men jag kan bara påverka att träna bra och vara i så bra form jag kan när jag kommer till Norrköping när vi börjar försäsongen. Jag är Norrköpings spelare, jag mår bra här.

Till nästa säsong är Jens Gustafsson inte kvar. Något som Bergmann Jóhannesson uttalar sig om.

– Att Jens går är jättetråkigt för mig. Han är den tränaren som gav mig chansen. Jag hade inte gjort det här utan honom. Han hjälpte mig att göra en bra säsong. Jag har snackat med honom och jag är otroligt tacksam.

Islänningen utesluter in en fortsättning i Peking.

– Jag känner mig redo oavsett vad som kommer hända. Jag gör mycket för att vara redo men det är bara en säsong som jag gjort bra. Jag kommer vara med IFK i januari när vi börjar träna, säger han till NT.se.

Under säsongen blev det dessutom klart att Bergmann Jóhannesson förlängt sitt kontrakt till sommaren 2023.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com