Foto: Bildbyrån

Djurgården jagar fortfarande Lallet: "La bud i somras"

Publicerad: 2011-10-24 12:38 Superettan

Degerfors riskerar att drabbas av massflykt efter succésäsongen. Christoffer Wiktorsson, Marcus de Bruin och Andreas Ljunggren-Eriksson har utgående kontrakt och Christophe Lallet jagas fortfarande av Djurgården medan Peter Samuelsson är stekhet.

Djurgårdens IF försökte värva Christophe Lallet i somras och kom med ett konkret bud till Degerfors IF. Det bekräftar hans agent Johan Budak. Och intresset kvarstår, enligt Karlskoga-Kuriren.

– Budet kom i augusti. Då sa klubben att man skulle göra ett nytt försök efter säsongen, säger Budak till tidningen.

Degerfors tränare Patrik Werner bekräftar att ett bud på Lallet trillade in, men avslöjar inte från vilken klubb.

– Det var ett väldigt lågt bud och vi sa nej direkt. Vi ville behålla truppen säsongen ut. Det var aldrig nära att det blev någonting egentligen, säger Werner.

Den tekniske och målfarlige yttermittfältaren har ett år kvar på kontraktet och är försiktig i sina uttalanden om framtiden. Men vet att klubbar följer honom.

– Det finns stort intresse, så kan jag säga. Men vad jag vet finns inget konkret, då är det bara dumt att säga mer, säger Lallet till Karlskoha-Kuriren.

Christophe Lallet har öppet medget att hans hjärta klappar för Hammarby IF - men om en övergång dit lockar är han förtegen om.

– Alla vet att det är en klubb som betyder mycket för mig och jag blev jävligt glad när de klarade sig kvar. Men jag vill inte gå in på vilka klubbar jag vet är intresserade eller inte, säger han.

Peter Samuelsson är en annan spelare som står under kontrakt som jagas av större klubbar. Bland annat Örebro SK.

Vidare sitter trion Christoffer Wiktorsson, Marcus de Bruin och Andreas Ljunggren-Eriksson på utgående kontrakt. Degerfors riskerar att tappa dem.

De Bruin har flyttat till Stockholm för att studera till polis och lämnar med all förmodan för en klubb i närheten. Ljunggren-Eriksson testar gärna något nytt.

– Det lockar att testa något nytt, en ny utmaning och spela högre upp. samtidigt vet jag vad jag har här i Degerfors, säger han.

Även Ljunggren-Eriksson representeras av Johan Budak - som menar att det finns intresse för mittfältaren.

Wiktorsson har tidigare kopplats ihop med bland annat Örebro SK och IFK Göteborg.

Patrik Werner slår fast att Degerfors vill behålla samtliga spelare med utgående kontrakt och att diskussioner kommer att inleda inom kort.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com