Foto: Ciro De Luca/Bildbyrån

Granqvist välkomnar Ibrahimovic: "Är fortfarande Sveriges bästa spelare"

Publicerad: 2020-12-08 10:10 Utlandsproffs

Zlatan Ibrahimovic har öppnat för comeback i landslaget. Andreas Granqvist hoppas nu att det blir verklighet.

Den svenske stjärnan Zlatan Ibrahimovic, 39, har visat i Milan att han fortfarande håller toppklass.

Anfallaren leder skytteligan i Serie A och Milan toppar ligatabellen. I samband med att Zlatan vann Guldbollen nyligen öppnade han för landslaget igen.

Zlatan medgav att han saknar att representera Sverige. Därefter flög förbundskaptenen Janne Andersson till Milano för ett möte med 39-åringen.

I en intervju med Sportbladet berättar Andreas Granqvist, som tog över kaptensbindeln efter Zlatan, att han är förvånad över utvecklingen. Men är hoppfull.

– Ja, lite förvånad blev jag nog. Jag tycker att det var jättebra att Janne åkte dit och pratade med honom och de hade ett bra snack om jag har förstått det rätt. Det är spännande om en sådan spelare är aktuell igen. Han är fortfarande Sveriges bästa fotbollsspelare och hade säkert gjort väldigt stor nytta i ett mästerskap. Det hade varit en kul förstärkning inför EM.

Granqvist ser gärna att Zlatan spelar i EM kommande sommar.

– Han är Sveriges bäste spelare och vill han vara med och spela så är det upp till Janne att ta ut de bästa laget som är tillgängligt. Då är det svårt att ta inte ta med den bäste, säger han till Sportbladet.

Mittbacken tror inte att Zlatans eventuella medverkan kommer ändra på gruppdynamiken, trots att landslaget gått bra utan stjärnan.

– Det tror jag inte. Det är klart att det kan påverka att ha en så bra fotbollsspelare och så stark personlighet i ett omklädningsrum. Men det fungerade bra så länge jag var med i landslaget i alla fall. Den dagen han hoppade av fick andra ett större ansvar. Jag tror inte att det hade påverkat den gruppen vi har nu så mycket för vi har jobbat ihop under en längre tid under en stark ledare och ett starkt ledarteam. Jag tror att det finns goda förutsättningar för att få ut max ur den här gruppen och ännu mer nu, säger "Granen" till Sportbladet.

Helsingborgs lagkapten tror att Zlatan till slut kommer vara med i EM.

– Jag tror att han spelar om han är frisk, säger "Granen" till Sportbladet.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com