Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Officiellt: Carl Elfgren Nyström bryter med GAIS

Publicerad: 2020-12-07 11:32 Superettan

Carl Elfgren Nyström har gjort sitt i GAIS. Försvararen har bestämt sig för att bryta sitt kontrakt.

Carl Elfgren Nyström, 30, har suttit på ett kontrakt med GAIS över säsongen 2021.

Men nu skriver Superettanklubben på sin officiella hemsida att försvararen lämnar då han utnyttjat en klausul att bryta sitt avtal.

– Redan när vi förlängde med Calle så berättade han om att familjen planerade för att flytta tillbaka upp mot Stockholm, men att man då inte bestämt när det skulle ske. Med tanke på hur mycket han har gjort för GAIS under sina år i klubben var det ett enkelt beslut att gå honom till mötes avseende detta, säger Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i GAIS styrelse, till hemsidan.

– Calle har varit en stöttepelare på planen, en pådrivare på match och träning, en bra lagkamrat och kapten och en fantastisk representant för klubben under fem år. Vi beklagar såklart beslutet som han och familjen fattat nu men kan inte annat än att önska honom lycka till i framtiden, fortsätter han.

Det blev totalt fem säsonger i GAIS-tröjan för Elfgren Nyström.

– Det har varit ett tufft beslut men det har vuxit fram under en tid och utgår helt och hållet ifrån familjen. Jag är tacksam för att jag har fått vara i GAIS så länge och den roll jag fått ha i laget. Alla vet vad klubben betyder för mig och jag kommer att fortsätta att vara gaisare och följa laget. Jag önskar GAIS all lycka framöver och hoppas att supportrar, partners och andra runt klubben kan ha förståelse för mitt och familjens beslut, säger 30-åringen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com