Foto: Bildbyrån

Zlatan Ibrahimovic: "Jag hade bestämt mig för att lägga av"

Publicerad: 2020-12-05 10:25 Italien

Zlatan Ibrahimovic har inlett säsongen i Milan på ett strålande sätt. Nu avslöjar han att han egentligen bestämt sig för att lägga av i somras.

Milan leder Serie A efter nio spelade omgångar. Zlatan Ibrahimovic, 39, har endast spelat sex ligamatcher men han leder trots det skytteligan med tio gjorda mål. 

39-åringen har dessutom gjort ett mål i Europa League. Totalt har han gjort elva mål och två assist på tävlingsmatcher den här säsongen. 

Men nu avslöjar han att han i somras egentligen bestämt sig för att lägga skorna på hyllan. 

– Tränaren frågade vad jag tänkte om framtiden och jag svarade att jag inte ville fortsätta. Min familj är viktig och jag var i Milano ensam, sex månader var okej men jag ville inte stanna längre. Jag hade bestämt mig för att lägga av, säger Ibrahimovic till Sky Sports Italia och fortsätter:

– Men sen ändrades något. Jag ville inte ångra någonting när jag väl skulle sluta. Så jag ringde upp Milan och beslutade mig för att fortsätta att spela. 

 

Den svenske anfallaren avslöjar också att han övervägde att sluta redan under tiden i Manchester United. 

– Jag tänkte redan när jag var 35, 36 år på att sluta. Efter knäskadan sa jag till mig själv att köra på så länge det gick. Det är inte lätt men är jag redo för att sluta? Nej, jag känner mig för bra nu. 

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com