Foto: Massimo Pinca/Bildbyrån

Massimiliano Allegri: "Jag vill uppleva Premier League"

Publicerad: 2020-12-04 23:24 England

Massimiliano Allegri, tidigare i Milan och Juventus, är på jakt efter ett nytt tränarjobb. Italienaren är sugen på Premier League.

Massimiliano Allegri, 53, lämnade Juventus efter säsongen 2018/2019. Det blev fem år i klubben.

Innan dess var Allegri i Milan i nästan fyra säsonger. Den italienske tränaren hoppas att nästa uppdrag blir i Premier League.

– Jag skulle vilja uppleva Premier League. I Italien var jag i Milan i fyra år. Fem år i Juventus. Nu förväntar jag mig (att arbeta igen) i Italien, men det är svårt, eller i England. Jag tycker att den engelska fotbollen förbättras eftersom det finns många utländska tränare. Det finns mer taktik jämfört med för tio år sedan. England är nu mer sofistikerat och mer taktiskt, men respekterar också traditionen med engelsk fotboll, säger han till The Times.

– Det är en bra balans mellan andan i engelsk fotboll och de nya tränarnas nya kvalitet och nya taktiska tillvägagångssätt. Det viktiga är att varje land har sin egen historia. England skiljer sig från Italien, vilket skiljer sig från Spanien, från Tyskland. Det är svårt att ändra landets historia, fortsätter Allegri.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com