Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Mitov Nilsson: "Det finns intresse från flera klubbar"

Publicerad: 2020-12-04 23:13 Utlandsproffs

David Mitov Nilsson imponerar i norska Sarpsborg 08. Nu avslöjar målvakten att det finns gott om intresse.

Sarpsborg 08 värvade David Mitov Nilsson, 29, inför den här säsongen. Han anslöt från GIF Sundsvall.

I Norge har den svenske målvakten gjort succé under Mikael Stahre.

– Det har varit ett spännande år och kul att testa på ett nytt land. Det blir nya rutiner. Det är ett jättefint och familjärt gäng som tar hand om en - med Micke Stahre som jag inte kände personligt innan men har mött flera gånger - så det har känts jättebra, säger Mitov Nilsson till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Han (Stahre) är väldigt energisk och intensiv för att få ut energi till sina spelare. Samtidigt är han inte den som skriker på en så man blir helt trött i huvudet. Han vill pusha och väcka dig för att få ut det maximala ur dig. Han vill helt enkelt ha lite intensitet, både vara smart men också smälla på. Så jag har fått ett jäkla gott intryck av "Micke". Jag gillar att ha honom.

Mitov Nilsson har ett år kvar på sitt kontrakt, men är eftertraktad på marknaden inför januarifönstret.

– Jag har ett år kvar här så jag vill inte säga för mycket. Det finns intresse från flera andra klubbar men det jag fokuserar på är vårt spel här i Sarpsborg. Om det kommer ett bud så är det klubben som får välja. Om det kommer intresse från flera klubbar betyder det att man gör någonting rätt. Vart intresset kommer ifrån vill jag inte kommentera. Jag trivs bra med Micke (Stahre) och om han får sätta sin prägel ännu mer i laget kan det bli jäkligt intressant till nästa år, säger han till Fotbollskanalen.

29-åringens gamla klubb IFK Norrköping är på jakt efter en ny målvakt. Mitov Nilsson har tidigare öppnat för en sådan återkomst.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com