Foto: Bildbyrån

Eric Dier: "Då var jag redo att lämna Tottenham"

Publicerad: 2020-12-04 20:48 England

Eric Dier har vuxit fram till en viktig spelare i Tottenham under José Mourinho. Men nu avslöjar mittbacken att han ville lämna under tränarens första tid i klubben.

Eric Dier, 26, har den här säsongen startat nio av tio Premier League matcher för Tottenham. 26-åringen har tagit en ordinarie plats i storklubbens backlinje under José Mourinho.

Men under den portugisiska tränarens första tid i klubben var situationen annorlunda. Dier hade svårt att få speltid och det hela kulminerade i en Champions League-match i december förra året.

Då blev Dier nämligen utbytt redan i den 29:e minuten. 

– Jag var redo att lämna klubben då. Jag kände att jag inte uppnådde det jag ville. Dessutom löpte mitt kontrakt ut sommaren 2022 och jag hade ingen vilja av att vara kvar i klubben under det sista året av mitt kontrakt, säger Dier enligt Daily Mirror och fortsätter: 

– Efter en match mot Chelsea i februari kom Mourinho till mig och sa: "Om det är mittback du vill spela så har du din chans nu." Jag tog verkligen till vara på den chansen och mitt främsta fokus är alltid att vara med och kämpa om en plats i startelvan, och då fick jag den chansen. Dessutom kände jag att det fanns en plan för mig i klubben och det var det viktigaste när jag bestämde mig för att stanna i klubben. 

Dier skrev i juli på ett nytt fyraårskontrakt med Tottenham. 

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com