Foto: Andrew Boyers/Bildbyrån

Johnstone: "Henderson borde lämna United"

Publicerad: 2020-12-04 19:40 England

West Bromwich målvakt Sam Johnstone lämnade Manchester United som 25-åring. Nu säger han att Dean Henderson borde göra samma sak, innan det är för sent.

Sam Johnstone, 27, kom till West Bromwich för två år sedan. Då hade han tillhört Manchester United sedan han var 16 år gammal. 

Men målvakten är nöjd med sitt beslut att lämna klubben han fostrades i. Och nu uppmanar han storklubbens andremålvakt Dean Henderson, 23, att ta samma beslut som honom.

– Jag fick frågan häromveckan om jag saknade United. Det var enkelt att svara på för mig, nej det gör jag inte. Jag är förstemålvakt i West Bromwich som spelar i Premier League så det var rätt beslut för mig att lämna. Dean är fortfarande ung men han vill inte göra något annat än att spela matcher och det får han inte göra just nu. Visst han måste ha tålamod men jag tycker att han borde lämna, säger Johnstone enligt Daily Mail och fortsätter:

– Jag kan inte tänka mig något värre än att vara på Old Trafford och sitta på bänken varje vecka. Han måste ha tålamod men en fotbollskarriär går snabbt och han kan inte vänta för länge.

Dean Henderson skrev nytt kontrakt med Manchester United i augusti. Hans nya kontrakt löper ut 2025.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com