Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Officiellt: Jonathan Augustinsson klar för Rosenborg BK

Publicerad: 2020-12-04 15:03 Allsvenskan

Djurgårdens IF säljer Jonathan Augustinsson. Ytterbacken har skrivit på för norska storklubben Rosenborg BK.

Djurgårdens IF bekräftar på sin officiella hemsida att Jonathan Augustinsson, 24, lämnar för Rosenborg BK.

– Jag har haft en dialog med Rosenborgs sportchef Micke Dorsin och det är ett projekt som känns spännande. Jag har varit fem år i Djurgården och haft det fantastiskt men jag kände att jag var redo för en utmaning och ville testa något nytt – flytta från Stockholm och klippa navelsträngen generellt där jag får testa en ny liga och utvecklas som person både på och utanför planen. Det var många olika parametrar som spelade in men när jag la ihop allt kände jag att det här var något som jag ville hoppa på, säger han till hemsidan.

– Det har varit ett svårt beslut, väldigt mycket fram och tillbaka. Jag har haft det så jäkla bra i Djurgården, fått spela matcher på Tele2 Arena och varit på Kaknäs med alla spelarna och ledarna. Så att jag har haft det grymt bra här har ju försvårat beslutet. Men när jag summerade för- och nackdelar så känns det som Rosenborg bygger upp nu väldigt spännande och jag har känt stort förtroende från den sportsliga ledningen. Så det här känns ändå som ett bra steg för mig, fortsätter Augustinsson.

24-åringen har signerat ett fyraårskontrakt med den norska storklubben. Djurgårdens sportchef Bosse Andersson tackar ytterbacken för tiden i klubben.

– ”Jonis” har ju varit här i fem år och hade det tufft i början med en del skadeproblem. Men 2018 fick han stort förtroende och har utvecklats bra sedan dess då vi även förlängde kontraktet. Nu under de senaste åren har vi haft ett stort intresse från Rosenborg i de fyra senaste transferfönstren. Vi har haft ambitionen att ha kvar Jonis men han vill ta ett ytterligare steg och byta miljö, säger han till hemsidan och fortsätter: 

– Vi har nu kommit överens med Rosenborg om en övergång och eftersom det svenska transferfönstret stängde den 25 augusti och vi hade sagt nej och det norska fönstret var öppet till den 7 oktober gjordes uppgörelsen i början på oktober där vi kom överens om att Jonis går efter säsongen. Vi har haft en bra dialog med Rosenborg och de har respekterat oss. Vi får en bra övergångssumma och de har god kunskap om Jonis och sportsligt kommer det att bli väldigt bra för honom. Det är självklart alltid tråkigt att han lämnar men det är en bra uppgörelse för alla parter. Så vi tackar Jonis för förtroendet och tålamodet han har visat. Det är en bra kille med väldigt många fina egenskaper som fotbollsspelare och vi önskar honom ett stort lycka till framöver.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com