Foto: Albert Gea/Bildbyrån

Laporta: "Messi har blivit lurad av Barcelona"

Publicerad: 2020-12-04 14:52 Spanien

Barcelonas presidentkandidat Joan Laporta uttalar sig om Lionel Messis situation. Samtidigt är Ronald Koeman irriterad på Carles Tusquets.

Lionel Messi, 33, kopplas starkt ihop med en flytt till Paris Saint-Germain. Flera av deras spelare har öppet flörtat med argentinaren, inte minst Neymar.

Den franska journalisten Cyril Hanouna har varit i kontakt med PSG-presidenten Nasser Al Khelaifi - som dock vägrar uttala sig om Messi.

Barcelonas tidigare president Joan Laporta, som även ställer upp i kommande presidentval, kritiserar nu tidigare styrelsen för behandlingen av Messi.

– Leo vill ha Barcelona. Det jag vill är att se till att han hittar tillbaka till glädjen. Det är inte bara en fråga om pengar, du måste skapa ett konkurrenskraftigt lag. Leo har blivit lurad och det är en stor förlust. Han är en vinnare och tål inte att se andra lag lyfta Champions League-pokalen, säger han till Radio Marca och fortsätter:

– Senaste gången jag pratade med honom var i oktober. Jag är mycket tacksam gentemot honom för allt han har gjort för Barcelona. Jag har känt honom sedan han var 16 år och han är en extraordinär person. Det finns ömsesidig uppskattning och respekt. Vi måste vara inne i (klubben) för att lägga fram ett fantasifullt och trovärdigt förslag till honom.

I går uttryckte Barcelonas tillfälliga president Carles Tusquets att Messi borde ha sålts i somras då han ville lämna. Av ekonomiska skäl. Ett uttalande Ronald Koeman inte gillar.

– Vi känner till Leo situation. Om det finns någon som måste bestämma sin framtid är det Leo själv. Kommentarer som kommer utanför klubben intresserar mig inte. Men kommentarer från klubben hjälper oss inte att ha den sinnesro vi behöver, säger tränaren enligt Marca.

– Vi kan inte kontrollera vad som händer utanför klubben, men från insidan är det annorlunda. Jag respekterar åsikter, men Messi måste besluta sin framtid och jag gillar inte den sortens kommentarer, fortsätter Koeman.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com