Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Officiellt: Helsingborg och Adil Kizil går skilda vägar

Publicerad: 2020-12-04 13:03 Allsvenskan

Chefsscouten Adil Kizil lämnar Helsingborgs IF efter degraderingen till Superettan.

Helsingborgs IF anställde Adil Kizil i november 2019. Nu meddelar klubben på sin officiella hemsida att chefsscouten lämnar av ekonomiska skäl.

– Vi ska in i en Superettan-kostym som tyvärr inte rymmer en chefsscout. Vi är nöjda med Adils arbete och rollen hade vi naturligtvis önskat att vi hade haft kvar men för den verklighet som väntar Helsingborgs IF är en chefsscout tyvärr en resurs vi inte kan unna oss. När vi är tillbaka i Allsvenskan är målsättningen att kunna tillsätta rollen igen, säger klubbdirektören Joel Sandborg till hemsidan.

– Adil har bidragit med mycket energi på både sportkontoret och fotbollssidan. Vi hade gärna fortsatt samarbetet men får önska honom lycka till i framtiden istället och hoppas att våra vägar möts igen, fortsätter han.

Kizil tackar för sin tid i HIF.

– Jag har från första stund fått ett fantastiskt bemötande och mottagande från alla både i och runt klubben. Tanken när jag kom in var långsiktig. Scoutingrollen handlar egentligen inte om det första året utan är ett pågående arbete men jag har full respekt för den ekonomiska situation klubben befinner sig i och vi är överens om att gå skilda vägar, säger han.

– Jag vill tacka alla jag arbetat med och alla jag träffat. Jag är övertygad om att HIF som förening kommer att vara tillbaka i allsvenskan snart igen tack vare personerna som är i klubben, sliter varje dag och gör rätt saker, fortsätter Kizil.
 

David Lind
david@fotbolltransfers.com