Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Officiellt: Fredrik Ulvestad lämnar Djurgården

Publicerad: 2020-12-03 15:06 Allsvenskan

Djurgårdens IF har inte lyckats förlänga med Fredrik Ulvestad. Den norske mittfältaren lämnar som bosman.

Sportchefen Bosse Andersson har tidigare uttryckt att det blir svårt att förlänga med Fredrik Ulvestad, men försökte länge behålla kuggen.

Men nu meddelar Djurgårdens IF att den norske mittfältaren lämnar klubben efter säsongen.

– Jag har haft en fantastisk tid här i Djurgården där vi har vunnit två titlar på tre år. Tyvärr blev det ingen den här säsongen men sammantaget har det ändå varit väldigt fina år, säger Ulvestad till hemsidan.

– Jag har alltid varit inställd på att vinna titlar, det är till stor del därför man spelar fotboll. Så det känns skönt att kunna infria de målen även om jag alltid är hungrig efter mer, fortsätter han.

En ny klubb är ännu inte klar.

– Jag vill tacka mina lagkompisar och även alla på Kaknäs och kansliet. Det hade varit fint att få tacka av supportrarna på Tele2 Arena men nu är ju läget som det är med pandemin. Så jag får göra det så här istället och skickar ett stort tack för den här tiden till hela Djurgårdsfamiljen, säger norrmannen.

Bosse Andersson tackar nyckelspelaren för tre fina år.

– När vi tog kontakt med "Ulven" så var han i England och det var nog inte hans första tanke att komma till Sverige. Vi visste om hans roll och hans skicklighet som spelare och tanken var att han skulle komma hit och utveckla föreningen så att vi kunde vinna titlar, säger sportchefen til hemsidan och fortsätter:

– Det kan man verkligen säga att han har uppfyllt där Ulven har varit fantastiskt bidragande till att vi vann SM- och cupguld och har växt fram som en av Allsvenskans bästa fotbollsspelare. Han har i stort sett spelat alla matcher under de här åren och projektet var att han skulle vara här under den här treårsperioden. Vi vet också om Fredriks ambitioner, där han vill röra på sig, och därför har vi bestämt att vi tackar av honom nu för hans insatser för Djurgården. Sedan får framtiden utvisa vad som väntar för honom härnäst.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com