Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Joseph Ceesay: "Jag vet att Mjällby är intresserade"

Publicerad: 2020-12-03 14:08 Allsvenskan

Joseph Ceesay förklarar varför han utnyttjat sin klausul att bryta med Helsingborg. Han medger också att Mjällby visar intresse.

Helsingborgs IF bekräftade i går att Joseph Ceesay, 22, är en av sex spelare som lämnar truppen.

Yttern hade en klausul att bryta sitt avtal vid degradering. Nu förklarar Ceesay för Fotboll Skåne varför han valde att göra det.

– Jag har inte spelat allsvenskt innan och jag känner att jag klarade av det bra i år. Jag känner också att jag har utvecklats bra. Jag har ju spelat Superettan i några säsonger och känner att jag är i det stadiet av min karriär där jag vill spela på en högre nivå. Och det känner jag också att jag kan. Det är egentligen vad det handlar om, säger han till sajten.

I går uppgav Kvällsposten att Mjällby AIF och tjeckiska Sparta Prag visar intresse för Ceesay. Den allsvenska klubben ville ha 22-åringen redan i fjol.

– Ja, jag hade kontakt med Mjällby förra året. Men det blev HIF som jag valde. Det var väl lite snack mellan agent, klubben och mig. Men också lite andra klubbar. Nu har jag har hört om intresset från flera olika håll, men jag har vetat sedan förra året att Mjällby är intresserade, säger han till Fotboll Skåne.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com