Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Kebba Ceesay: "Om jag inte ingår i planerna så får Sirius prata med mig"

Publicerad: 2020-12-03 12:15 Allsvenskan

Kebba Ceesay har lämnat Helsingborgs IF. Nu är försvararen inställd på att fullfölja sitt kontrakt med IK Sirius.

Det är ingen hemlighet att Kebba Ceesay haft en frostig relation till Henrik Rydström och lämnade för Helsingborgs IF på lån i somras.

Nu står det klart att Rydström lämnar sitt uppdrag som huvudtränare i IK Sirius.

– Om jag ska vara ärlig så kände jag ingenting kring det, det rör mig inte i ryggen. Jag har kontrakt med Sirius ett år till. Vi träffas i januari så får vi sätta oss ner och prata, resten är inte relevant, säger Ceesay till UNT.

HIF meddelade i går att Ceesay inte blir kvar och han är nu inställd på att återvända till Sirius.

– Jag kom till Sirius för att jag gillar Sirius, jag gillar fansen, det är en fin och bra klubb. Det är bra grabbar och jag har inga problem med någon. Det som har hänt har hänt, men det påverkar inte min vardag. Jag har kontrakt och så länge jag har det så kommer jag att ge hundra procent. Om jag inte ingår i planerna så får Sirius prata med mig, annars har jag inga andra planer, säger han till UNT.

Ceesay återvänder till Uppsala så fort säsongen är över.

– Jag kommer att åka direkt till Uppsala för att vila och förbereda mig inför 2021. Jag kommer att följa mitt kontrakt och vara professionell, men jag kan vara spelsugen och vilja spela samtidigt som klubben vill något annat. Jag har sagt det förut, att jag inte spelade berodde inte på att jag inte platsade. Jag vet min kapacitet och jag tar en tröja i den backlinjen varje dag i veckan, säger han till UNT.

Ceesay har hunnit starta elva allsvenska matcher för HIF så här långt. Det blev fem matcher för Sirius innan utlåningen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com