Foto: Ciro De Luca/Bildbyrån

Maldini: "Ibrahimovic är på samma nivå som Van Basten"

Publicerad: 2020-12-03 10:34 Utlandsproffs

Milans tekniske direktör Paolo Maldini jämför anfallsstjärnan Zlatan Ibrahimovic med förre storspelaren Marco van Basten.

Marco van Basten tillhörde Milan mellan 1987 och 1995. Den sista tiden var skadefylld och tvingade honom till slut att lägga skorna på hyllan.

Den holländske skyttekungen vann Ballon d´Or hela tre gånger (1988, 1989 och 1992).

Paolo Maldini, som spelade ihop med Van Basten, anser att dagens anfallsstjärna Zlatan Ibrahimovic, 39, är på samma nivå.

– (Ibrahimovic och Van Basten) är två supermästare. Det är svårt att rangordna dem. (Franco) Baresi och Van Basten var de som hade något mer än de andra. Marco blev tyvärr tvungen att sluta när han var som bäst. Ibra, för vad han har gjort och vad han gör, är utan tvekan också på den nivån, säger han till DAZN.

– (Förra året) var Ibra den rätta mannen att skapa den mixen mellan ungdom och erfarenhet. Men det var absolut en risk. Han kom efter två år i MLS, Serie A är en helt annan sak. När vi föreslog ett 18-månaderskontrakt sa han till oss: "Låt oss köra sex månader för jag vet inte vad jag kan erbjuda er", fortsätter Maldini.

David Lind
david@fotbolltransfers.com