Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån

Marcus Lantz: "Det är ingen hemlighet att jag känner för Helsingborg"

Publicerad: 2020-12-02 14:08 Allsvenskan

Marcus Lantz lämnar Mjällby och Helsingborg söker ny tränare. Nu uttalar han sig om framtiden.

Helsingborgs IF har degraderats från Allsvenskan. Olof Mellberg har valt att avgå.

Marcus Lantz, lämnar Mjällby AIF efter säsongen och är tillgänglig, har ett långt förlfutet i HIF som spelare.

I en intervju med HD.se berättar Lantz att han lider med HIF.

– Det är ingen hemlighet att jag känner för HIF, jag har varit där i tio år som spelare. Det är för jävligt att de åkte ur, jag tycker inte de är värda det. Jag tycker de har haft ett för bra lag för det. Sen vet jag inte varför det blivit som det blivit, men det är tråkigt. Helsingborg ska ligga i allsvenskan. Det är klart jag följer Helsingborg mer än Östersund, om jag säger så, säger Lantz till tidningen.

Lantz utesluter inte tränarjobbet i HIF, om en förfrågan skulle komma.

– Jag vet inte, jag har inte funderat i de banorna ens. Är det någon klubb som är intresserad och vill ha min hjälp nästa år lyssnar jag absolut på dem. Så klart får jag lyssna på vad de har för målsättning och ambition och utifrån det ta ett beslut, säger han till HD.se.

Lantz är tydlig med att han just nu inte har någon dialog med någon klubb gällande nästa säsong. Han är dock tydlig med vad han söker.

– Jag vill ha något som är intressant och som jag känner blir en utmaning både för mig och för den klubb jag ska ha. Tittar man på de klubbarna jag varit i var det en utmaning att ta Örgryte från division 1 till superettan. Sen hoppade jag på damfotbollen (Kopparbergs/Göteborg) i två år, en helt ny bransch men häftig utmaning. För mig är det viktigaste vilket projekt det är och vad klubben vill, säger han till HD.se.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com