Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

Malmö FF om Rasmus Bengtsson: "Vi kom överens om det"

Publicerad: 2020-12-02 13:56 Allsvenskan

Malmös sportchef Daniel Andersson berättar nu att mittbacken Rasmus Bengtsson fått gå på semester i förtid.

I går rapporterade Kvällsposten att Rasmus Bengtsson, 34, inte längre får träna med Malmö FF och att han tagit farväl av sina lagkamrater.

Nu berättar Daniel Andersson varför mittbacken, som tidigare kritiserat tränaren Jon Dahl Tomasson, inte längre tränar.

– Det är ingen tvekan om att Rasmus har varit ganska tydlig med hur han har upplevt året. Från det har vi haft många diskussioner med Rasmus, och en bra dialog skulle jag säga. I den dialogen kom vi överens om att han skulle gå tidigare på semester, säger MFF:s sportchef till Kvällsposten.

Bengtsson har ett år kvar på sitt kontrakt med MFF. Om det är oklart om han är tillbaka nära MFF inleder försäsongen i januari.

– Vi ska fortsätta prata om hur vi går framåt. Sedan är det så att Jon har prioriterat andra spelare och valt att spela andra. Man förstår att Rasmus inte är nöjd över den situationen och det har han varit ganska tydlig med. Det är där vi är, säger Daniel Andersson till Kvällsposten.

Sportchefen tror inte att Bengtsson planerar att lägga av.

– Jag är ganska övertygad om att Rasmus vill fortsätta spela fotboll. Det är grunden vi utgår från. Sedan får vi se lite grann hur det ser ut nästa år. Det är egentligen det, säger han till Kvällsposten.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com