FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Avslöjar: Jesper Karlström klar för Lech Poznan

Publicerad: 2020-12-02 13:35 Allsvenskan

Djurgårdens IF säljer Jesper Karlström. Polska Lech Poznan blir nästa klubbadress för mittfältaren, kan Fotbolltransfers.com avslöja.

Polska medier har tidigare rapporterat att Jesper Karlström, 25, är väldigt nära Lech Poznan.

Enligt uppgifter till Fotbolltransfers.com är affären nu helt klar. Mittfältaren köps loss från Djurgårdens IF.

Lech Poznan, som i somras värvade svenske anfallaren Mikael Ishak, kommer att presentera Karlström i eftermiddag.

25-åringen, vars kontrakt med Djurgården sträckte sig över 2022, har startat 27 allsvenska matcher den här säsongen.

Den allsvenska klubben plockade in Karlström från IF Brommapojkarna inför säsongen 2015.

UPPDATERING 14.45: Nu bekräftar Lech Poznan att Jesper Karlström är klar för klubben.

Mittfältaren har signerat ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2024.

Djurgården bekräftar också övergången på sin officiella hemsida.

– Det känns så klart bra för mig på många sätt, framför allt sportsligt där jag kommer till ett storlag i Polen som blir en ny utmaning. Jag känner att det är rätt steg för mig just nu men samtidigt är det väldigt tråkigt att lämna Djurgården, säger 25-åringen och fortsätter: 

– Jag har varit här i sex år och har fått otroligt många fina minnen, så det är självklart känslosamt att lämna och jag hoppas att jag kommer tillbaka någon gång i framtiden. Men just nu känns det här som ett bra beslut och jag tror att jag hade ångrat mig om jag inte hade tagit chansen.

Jesper Karlström betonar att Lech Poznan visat väldigt stort intresse, vilket blev avgörande.

– Det är en av anledningarna till att det känns så pass bra. De har scoutat mig noggrant och länge och mitt intryck är att det är en jätteproffsig klubb med bra människor, dessutom med bra supportrar och arena. Så det ska bli kul att testa något nytt och försöka utvecklas som spelare och se hur långt jag kan komma med fotbollen. Men även som människa tror jag att jag kommer att utvecklas eftersom jag har bott i Stockholm hela livet. Så det blir en utmaning och allt känns väldigt positivt, säger han.

– Bosse (Andersson) och Henke (Berggren) har varit väldigt schyssta och vi känner varandra så pass bra att när jag sa att jag ville gå dit har de varit lätta att ha att göra med. Det var ju snack om en övergång i fönstret redan i höstas, men då gjorde vi en överenskommelse eftersom Djurgården inte ville släppa mig då och jag ville spela klart säsongen. Så blev det nu och det kändes väldigt bra, fortsätter Karlström.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com