Foto: Thorsten Wagner/Bildbyrån

Matthäus: "Lewandowski är den mest kompletta spelaren i världen"

Publicerad: 2020-12-01 20:36 Övriga Europa

Den tidigare världsstjärnan Lothar Matthäus anser att Bayern Münchens skyttekung Robert Lewandowski är bäst i världen just nu.

Ballon d´Or delas inte ut i år. Däremot kommer Fifas pris "The Best" delas ut till världens bästa spelare 2020.

Lothar Matthäus menar att valet är självklart. Han är övertygad om att Bayern Münchens skyttekung Robert Lewandowski kommer få priset.

– Som namnet antyder kan det bara finnas en som är bäst. Det är Robert Lewandowski. Han är inte längre bara världens bästa "nia". Robert är den mest kompletta och bästa spelaren som finns i världsfotbollen, säger han till Sky Sport Germany och fortsätter:

– Med FC Bayern har han vunnit de fem stora titlarna som kan vinnas. Champions League, Bundesliga, DFB-Pokal, DFL-Supercup och UEFA Super Cup. Dessutom blev han också skyttekung i de tre första tävlingarna som nämndes. Hans rivaler Messi, Ronaldo, Neymar och Mbappé är alla fantastiska spelare - precis som Lewy. Skillnaden är att han vann varje titel som det fanns att vinna. Messi hade en säsong utan en titel, Ronaldo blev italiensk mästare, är fortfarande bra, men inte lika stark som för några år sedan.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com