Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Kevin Walker: "Jag är otroligt stolt över de här sex åren"

Publicerad: 2020-12-01 15:18 Allsvenskan

Djurgårdens IF bekräftar nu på sin officiella hemsida att Kevin Walker lämnar i samband med att hans kontrakt löper ut.

Kevin Walker, 31, har tidigare meddelat att han lämnar Djurgårdens IF efter säsongen.

Nu bekräftar klubben på sin officiella hemsida att det blir så. Walker tackar för sin tid i Djurgården.

– Jag är otroligt stolt över de här sex åren. Jag ser tillbaka på den här tiden med fantastiska minnen och mycket glädje, där även sorgen har varit lärorik för mig. Nu lämnar jag, och några andra med mig, en förening som är i väldigt gott skick och vi ska vara väldigt stolta över det vi lämnar efter oss, säger mittfältaren till hemsidan och fortsätter:

– I dagens fotbollsklimat är det inte ofta man är i en klubb så länge och jag är otroligt stolt och tacksam över den här resan som har varit och allt jag fått uppleva i DIF-tröjan, både på och utanför planen. Samtidigt har jag fått två barn under den här perioden som växt upp i en blårandig anda så det kommer att bli en omställning för oss alla. Men nu väntar nya utmaningar och nya äventyr och jag ser fram emot framtiden med optimism, även om det så klart är vemodigt att lämna.

Walker kommer inte kunna tackas av eftersom det fortfarande inte finns någon publik i Allsvenskan.

– Man nås ju väldigt lätt på sociala medier och den kärlek som jag har fått under den senaste veckorna har varit enorm. Jag har fått så fina meddelanden och till och med brev och jag önskar att jag kunde lyfta fram alla som har tagit sig tiden att tacka mig på det sättet. Det är ju en ynnest att få spela för en bubblande publik och passionerade supportrar och jag är otroligt tacksam för att jag har fått uppleva det här i Djurgården, säger han till hemsidan och fortsätter:

– Så ett stort tack till alla som varit med på resan. Det var inte helt lätt för mig i början med min bakgrund och jag var nog en ganska kontroversiell värvning. Men Bosse vet vad han gör och jag känner att jag gjort mig själv rättvisa inför uppgiften att spela i Djurgården. Det hade varit fantastiskt att få tacka av alla på plats men samtidigt har jag fräscha minnen från hur vi alla samlades förra året och firade ihop. Så jag tar med mig de känslorna.

Sportchefen Bosse Andersson är nöjd med det Walker presterat genom åren.

– Kevin kom ju hit 2015 och har varit betydelsefull för Djurgårdens utveckling de senaste åren. Han har varit en ledare både på och utanför planen under de sex säsonger han har varit här och varit starkt bidragande till att vi vunnit både SM- och cupguld, vilket också var hans mål när han kom till Djurgården. Dessutom har han varit en fantastisk DIF-ambassadör där han alltid varit lojal och ställt upp hundraprocentigt när han fått olika förfrågningar om att representera Djurgården. Så Kevin förtjänar all respekt och ett stort tack för hans insatser för föreningen, säger han till hemsidan.

David Lind
david@fotbolltransfers.com