Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Officiellt: Jonathan Ring lämnar Djurgården

Publicerad: 2020-11-30 15:11 Allsvenskan

Sportchefen Bosse Andersson har tidigare bekräftat det. Men nu går Djurgårdens IF ut med det officiellt. Jonathan Ring lämnar.

Djurgårdens IF meddelar på sin officiella hemsida att yttern Jonathan Ring lämnar efter säsongen i samband med att hans kontrakt löper ut.

– Jag kom hit för att vinna någonting och visa att jag kan prestera i en storklubb. Båda delarna har jag gjort nu och det är jag nöjd med, säger Ring till hemsidan och fortsätter:

– Sedan vill jag tacka alla spelare som jag spelat med och alla som har jobbat i och runt föreningen, alla på kansliet som kanske inte syns så mycket men gör ett grymt jobb och ett tack till Bosse (Andersson) och Henke (Berggren). Jag vill även tacka de supportrar som har stöttat mig i både med- och motgång. Jag har trivts väldigt bra i föreningen och det blir kul att testa någonting nytt nu.

Sportchefen Bosse Andersson tackar Ring för tiden i Djurgården.

– Jonathan har varit en fantastisk viktig spelare för oss. Dels under 2018 när vi vann cupen och han var näst poängbäst i laget och dels med sju mål och lika många assist förra året vilket var starkt bidragande till att vi vann SM-guld 2019. Det är bara att lyfta på hatten och tacka Jonathan för fantastiska år i Djurgården, en otroligt härlig kille och lagkamrat både på och utanför planen. Vi önskar Jonathan ett stort lycka till i framtiden, säger han till hemsidan.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com