Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån

"Vi får aldrig tillåta oss att hamna i en sådan här situation igen"

Publicerad: 2020-11-29 23:42 Allsvenskan

IFK Göteborg har säkrat nytt allsvenskt kontrakt. Nu blickar klubben mot ett bättre 2021.

IFK Göteborg besegrade Östersunds FK borta med 4-0 på söndagen. Det innebär att det blir allsvenskt spel även nästa säsong.

I en intervju med Göteborgs-Posten är klubbdirektören Max Markusson tydlig med att det inte är något att fira.

– Det betyder att vi aldrig får tillåta oss att hamna i en sådan här säsong och situation igen. Det ska aldrig bli så att någon ska behöva ställa den frågan till någon i IFK Göteborg igen, säger han till tidningen.

Markusson berättar vad som talar för att att IFK Göteborg blir bättre 2021.

– Det är flera saker. Vi har skärskådat oss själva och det har vi gjort under en längre period. Vi vet några saker som vi kommer att förändra och några saker har vi redan förändrat. En grej är att förståelsen för att tre poäng är det viktigaste och inte hur man tar sig tid, säger han till GP.

Sportchefen Pontus Farnerud börjar nu arbetet med truppen inför nästa säsong. En spelare som sitter på ett utgående kontrakt är Mattias Bjärsmyr. Men huruvida han blir erbjuden en förlängning är fortfarande oklart.

– Det kan jag inte svara på nu. Mattias har gjort det bra när han har varit frisk men jag kan inte säga mer än så. Vi ska diskutera detta och se hur vi går vidare. Det handlar om en balans i truppen och vi måste titta på helheten, säger Farnerud till GP.

Även sportchefens yngre bror Alexander Farnerud sitter på ett utgående kontrakt.

– Det är samma sak där. Vi måste titta på helheten. Han har gjort det bra och gjort en del avgörande mål för oss och varit nyttig för laget. Innan vi går in individuellt så måste vi titta på helheten, säger sportchefen till GP.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com