Foto: Francois Lenoir/Bildbyrån

Odilon gör succé efter flytten: "Lärde mig massor i Hammarby"

Publicerad: 2020-11-29 11:46 Allsvenskan

Odilon Kossounou lämnade Hammarby för Club Brügge och har på kort tid gjort stora framsteg. Nu uttalar sig mittbacken om succén.

I fjol sålde Hammarby IF mittbacken Odilon Kossounou, 19, till belgiska Club Brügge i en affär som blev den svenska klubbens största spelarförsäljning någonsin.

I Club Brügge har den ivorianske landslagsmannen tagit en ordinarie plats, och till Fotboll Sthlm säger Odilon att det har gått snabbare än han hade kunnat ana.

– Det var inget som jag förväntade mig. Men sådan är fotbollen. Jag försöker alltid att svara närvarande när någon behöver mig. Under försäsongen försökte jag vara redo ifall att tränaren skulle ha behov av mig.

Och Champions League-spel har det också blivit, bland annat med spel mot Borussia Dortmund och Lazio.

– Det är kul att spela mot storlag. Man får lära sig mycket. För min egen del får jag veta var min nivå ligger. Man får fokusera på det positiva och försöka göra sitt bästa. Jag brukar säga att jag fortfarande utvecklas och jag lär mig hela tiden, säger 19-åringen till Fotboll Sthlm.

Odilon riktar också ett stort tack till alla i Hammarby.

– Jag lärde mig massor i Hammarby. Det är en fantastisk klubb som jag alltid kommer tycka om. Det var viktigt för min karriär att få det steget och det hjälpte min resa. Jag skulle vilja säga tack till alla som var där för att hjälpa mig.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com