Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Malmö FF:s plan: "Affärer direkt med topp fem-marknaden"

Publicerad: 2020-11-27 19:02 Allsvenskan

Efter ett coronapräglat år och ett allsvenskt guld ser nu Malmö FF fram emot ett framgångsrikt 2021.

Malmö FF kan åter titulera sig som svenska mästare. Sveriges rikaste klubb siktar nu på att öka intäkterna genom att expandera på ett internationellt plan.

– Jag tror att vi ska försöka bli en mer internationell förening i olika perspektiv. Det är inte bara att resa långt och länge i Europa, utan jag kan tänka mig att vi behöver internationella partners. Vi kanske får göra spelaraffärer på en lite högre nivå med de större ligorna, så det är flera dimensioner i en internationalisering av Malmö FF, säger ordföranden Anders Pålsson på MFF:s medlemsmöte enligt Fotbollskanalen.

Och med de större ligorna omfattas andra länder än bara Holland och Belgien.

– Vi tänker ungefär så att våra spelare oftast tar ett mellanhopp och hamnar i Holland som du säger, eller kanske någon annan liga. Ju mer vi exponeras i Europa och ju mer vi syns där och satsar på ungdomar i Malmö FF, så tror vi att vi kanske har möjlighet att göra affärer direkt med topp fem-marknaden. Och så är det, England ligger naturligtvis bra till, och Tyskland, Italien, Frankrike, Spanien. De är de fem stora och det är lite större pengar i de ligorna. Det är ett intresse för oss att hoppa över led ibland, säger Pålsson enligt Fotbollskanalen.

Trots att klubbens ekonomi drabbats hårt av pandemin kommer man inte tvingas till en stor spelarförsäljning, säger sportchefen Daniel Andersson.

– Vi klarar oss nog ändå tror jag faktiskt. Men det är klart att en spelarförsäljning hjälper till. Det är en del av strategin att sälja spelare och det är ett av de fyra benen i klubben att sälja spelare. Vi får se vad som händer här, men jag tror vi klarar oss ändå, säger han.

Slutligen öppnar Andersson för ett intensivt fönster i januari, med spelare både in och ut.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com