Foto: Neil Hall/Bildbyrån

Guardiola om Agüero: "Han förtjänar rättvisa samtal"

Publicerad: 2020-11-27 15:46 England

Sergio Agüero sitter på ett utgående kontrakt. Manchester Citys manager Pep Guardiola har ingen intention att pressa anfallaren gällande framtiden.

Den argentinske landslagsanfallaren Sergio Agüero, 32, är inne på sin tionde säsong i Manchester City.

Det är nu oklart om stjärnan, som haft en del skadeproblem senaste åren, blir kvar till nästa säsong då hans kontrakt löper ut.

–  Han är fortfarande inte i sitt bästa skick. Vi får inte glömma hur lång hans skada var, och sedan kom han tillbaka och skadade sig igen. Han måste vara så skarp. Vi tvivlar inte på hans kvalitet att göra mål i boxen, men han behöver lite tid. Han har sju månader framför sig att visa. Han förtjänar rättvisa samtal med klubben för att göra det som är bäst för honom, klubben, för alla, säger Pep Guardiola enligt Sky Sports.

– Jag hade turen att spela med några otroliga spelare. Han är absolut en av dem. Men speciellt som människa har jag aldrig sett en stor stjärna som är som honom, fortsätter spanjoren.

Guardiola medger också att Diego Maradonas död tagit hårt på Agüero, vars son är barnbarn till legendaren.

– Det är svårt för mig att prata om hans känslor. Effekten dagen för matchen mot Olympiakos var hård, särskilt för hans son. Det var tufft, det är normalt. Han kände Maradona ganska bra och hans son, det är hans morfar. Det är en sorglig situation för hans familj, säger han. 

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com