Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

"Om Malmö FF köper Selmani för 10 miljoner får de 40 miljoner dagen efter"

Publicerad: 2020-11-27 15:07 Allsvenskan

Astrit Selmani gör succé i Varbergs BoIS. Joakim Persson räknar med att tappa sin stjärna och talar ut om Malmö-ryktena.

Varbergs BoIS har säkrat nytt allsvenskt kontrakt. Anfallsstjärnan Astrit Selmani, 23, är dock nästan förlorad.

– Till 99,9 procent. Det finns ett jätteintresse. Men jag vet hur Astrit resonerar. Dels att Varberg ska få sin del av kakan, dels att klubben som vill ha honom får presentera sitt förslag på ett jäkligt bra sätt, för han är inte beredd att sitta som ett tredjealternativ någonstans, säger Varbergs manager Joakim Persson till Sydsvenskan.

Selmani har ett förflutet i Malmö FF och har tidigare öppnat för en sådan flytt. Svenska mästarna har dock ännu inte hört av sig till Varberg.

– Nej, men ryktet går. Det vore väl korkat annars. Astrit är en Malmökille, det finns ett mervärde i att gå till MFF kontra klubbar som Hammarby, AIK eller Norrköping. Det väger ganska tungt till Malmös fördel om de är intresserade, säger Joakim Persson till Sydsvenskan.

Varbergs manager passar på att hylla sin skyttekung och menar att det vore en smart affär för MFF.

– Han är en guldklimp av Guds nåde. Om Malmö FF skulle köpa honom för 10 miljoner kronor får de 40 miljoner dagen efter, säger Persson till Sydsvenskan.

Selmani har gjort 14 mål och sex assist på 23 allsvenska matcher den här säsongen.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com