Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Lindblad lämnar Örgryte IS - kritiserar ledningen

Publicerad: 2020-11-27 11:11 Superettan

Örgryte IS och Karl-Johan Lindblad går skilda vägar efter säsongen. Mittbacken riktar nu kritik mot den sportsliga ledningen.

Karl-Johan Lindblad sitter på ett utgående kontrakt. Han berättar nu för Göteborgs-Posten att det inte blir en fortsättning i Örgryte IS.

– Jag ska bli pappa igen och speciellt med två barn ska det bli skönt att komma närmare hem. Vi har förvisso haft min flickväns bror här som har hjälpt till mycket, men det ska bli skönt att komma närmare mor- och farföräldrar och sådär. Men det är inte bara därför jag lämnar, utan min situation i Öis i år har varit ... speciell. 

Lindblad har inte fått någon speltid under hösten.

– Det är såklart upp till mig själv att visa att jag ska spela, men det har varit vissa bitar inom den sportsliga ledningen som har varit minst sagt bristfälliga, säger han till GP och fortsätter:

– Jag tycker att vi tog steg framåt de två första åren jag var i klubben. I år tycker jag att vi har tagit ett stort steg tillbaka – och det är inte spelartruppsmässigt. För jag tycker vi har ett kanongäng med riktigt bra gubbar och många talangfulla yngre, men jag tycker att vi i det runt omkring har backat ett par steg. Jag måste själv rannsaka mig efter den här säsongen, eftersom jag inte har fått spela mer trots att jag tycker att det har känts bra, samtidigt tycker jag att det är fler inom Öis, i den sportsliga ledningen, som behöver rannsaka sig själva. 

28-åringen har enbart spelat nio matcher i år, varav sex från start. Lindblad kom till Örgryte från Östers IF inför säsongen 2018.

David Lind
david@fotbolltransfers.com