Foto: Bildbyrån

Raiola: "Hade du satt ett lönetak för Da Vinci eller Rembrandt"

Publicerad: 2020-11-26 19:52 Världen

Agenten Mino Raiola gillar inte FIFA:s förslag om att införa ett lönetak. Han sågar förslaget och jämför fotbollen med konst.

Det var i somras som FIFA:s president Gianni Infantino diskuterade möjligheten om att införa ett lönetak inom fotbollen. 

Ett förslag som agenten Mino Raiola är allt annat än positiv till.  

– När FIFA bestämmer sig för att introducera ett lönetak betyder det att klubbarna inte längre är kapabla att fatta egna beslut. Det är tydligt att FIFA inte längre gillar hur transfermarknaden fungerar för nu kan spelare få fatta egna beslut, spelarna är tillgångar i den här sporten, säger Raiola enligt Football-Italia.net och fortsätter: 

– Om vi sätter ett lönetak för spelare borde vi göra det för allting. Sätt ett tak på övergångar, sätt ett tak på direktörernas löner. Real Madrid och Barcelona tjänar miljarder, borde vi då sätta ett tak för deras biljettpriser? Om det händer borde vi också sätta ett lönetak för skådespelare och för konstnärer. Hade du satt ett tak för Leonardo Da Vinci eller Rembrandt? Hur kan man ens tänka tanken att sätta ett lönetak för talang. 

Agenten passar även på att ge en känga till Infantino. 

– Vi lever i en kapitalistisk värld. Men Infantino vill att vi ska bli som Nordkorea. 

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com