Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Samuel Brolin: "Nu kommer jag vara med och fajtas på riktigt"

Publicerad: 2020-11-26 18:57 Allsvenskan

AIK:s unga målvakt Samuel Brolin har under säsongen varit utlånad till Akropolis. Nu säger han att han är redo att utmana om en startplats i AIK.

Målvakten Samuel Brolin, 20, lånades den här säsongen ut från AIK till Superettan-nykomlingen Akropolis

Där har han startat alla 28 matcher och hållit sju nollor. I en intervju med Fotbollskanalen berättar han att han tagit stora kliv i sin utveckling. 

– Jag tycker att det har varit en jäkligt rolig och givande säsong. Den aspekten man missat är att det inte har varit publik, men jag tycker att det har varit en jättebra, rolig och framför allt givande säsong. Jag har utvecklats mycket match för match och jag ser mig själv som en helt annan målvakt nu med 28 matcher under bältet gentemot inför säsongen, säger han till Fotbollskanalen.

Förra året var han utlånad till Vasalund men den här säsongen har varit något annat för Brolin. 

– Det är skillnad. Förra året i Vasalund kändes det också som att varje match var viktig, men det har varit helt annorlunda i år. Även om jag kanske inte tänker på det, så gör allt runt omkring, med tv-sändningar och sådär att det undermedvetet känns mer på riktigt. Det har varit väldigt givande, säger han. 

Den 20-årige målvakten kände redan inför den här säsongen att han var redo att ta över som förstemålvakt i AIK. Men till nästa säsong känner han sig ännu mer redo. 

– Vad jag än får för besked och vad direktiven är, så kommer jag att starta upp med AIK och fajtas om en startplats. Det ska bli en jäkligt kul och fin försäsong. Nu kommer jag att vara med och fajtas på riktigt, säger Brolin. 

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com