Foto: Ciro De Luca/Bildbyrån

Ibrahimovic: "Om det inte hade blivit Milan hade det blivit Hammarby"

Publicerad: 2020-11-25 00:17 Utlandsproffs

Milans anfallsstjärna Zlatan Ibrahimovic, 39, medger att det var nära med en flytt till Hammarby i somras och utesluter inte en allsvensk comeback längre fram.

På tisdagskvällen tilldelades Zlatan Ibrahimovic sin tolfte guldboll efter att ha visat upp strålande form i Milan.

I en lång intervju med Sportbladet berättar stjärnan hur agenten Mino Raiola fick honom att fortsätta spela efter tiden i Los Angeles Galaxy och MLS.

– Jag var såhär: ”Det räcker!”. Jag ville komma in i ett nytt kapitel i livet. Vara med familjen varje dag... Gå igenom mina barns liv... Upprepa ett liv i ett annat liv – man går igenom allt det man själv gjorde som ungdom, och får se det igen idag. Man lägger ner mycket tid när man spelar fotboll, när man är aktiv – och jag missar väldigt mycket av mina pojkar. Men så säger Mino: ”Du måste avsluta i Europa! Du måste visa att du är tillbaka på toppnivå, att du klarar det! Gör bara sex månader i Milan – och efter det kan du avsluta. Då kommer folk att komma ihåg att du avslutade i Europa, på topp”, säger Zlatan till Sportbladet.

– Jag pratade mycket med Mino, och han var på mig. Han sa: ”Du får inte sluta!”. Han menar att jag ska spela tills jag är rutten, typ. Han vill bara att jag ska fortsätta, fortsätta – och han vet hur han ska trigga mig. Han sa: ”Det är för lätt att avsluta i USA – och det ska inte vara lätt”, fortsätter han.

Det blev som bekant en flytt till Milan i januari och resten är historia. Men innan Zlatan förlängde sitt kontrakt i somras var det aktuellt med en flytt till Hammarby IF - som han numera är delägare i.

– Ja. Vi diskuterade, i somras. Det var antingen stanna här eller Hammarby. Och det är det här jag menar – du triggar mig. Dom gav mig ännu större anledning att spela för Hammarby, säger 39-åringen till Sportbladet.

– Det var nära. Om det inte hade blivit Milan hade det blivit Hammarby. Det enda var att jag inte hade fått nummer 10, för det är en viss Kennedy som har det. Det var det enda önskemålet, haha, fortsätter han.

Zlatan betonar att Hammarby kan bli aktuellt igen längre fram.

– Ja. Vi har koll på läget, säger han till Sportbladet.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com