Foto: Josefine Loftenius/Bildbyrån

Henrik Rydström förnekar rykten om framtiden

Publicerad: 2020-11-24 17:08 Allsvenskan

IK Sirius tränare Henrik Rydström förnekar uppgifter om att han är på väg bort från klubben.

UNT rapporterar att ett Twitterkonto vid namn "Tränarkarusellen" skriver att Henrik Rydström kommer lämna IK Sirius för att komma närmare familjen i Kalmar.

Sirius tränare betonar dock att det inte stämmer.

– De flesta vet att jag har en social situation med familjen i Kalmar. Ambitionen var att flytta upp i år, men då kom coronan. Nu är ambitionen att flytta upp under 2021. Jag måste alltid lyssna med familjen för varje säsong, det är den mänskliga aspekten. Hur mår de andra i familjen tack vare mitt jobb? Sedan har man avtal att förhålla sig till också, säger han till UNT.

Rydström har för avsikt att träna Sirius även 2021.

– Det tänker jag göra. Sedan vet jag hur snabbt det kan vända åt andra hållet, nu var det tur för mig att Poya tog över U21 för annars är han i stan så man kan inte ge garantier åt något håll. Jag trivs jävligt bra i Sirius och har aldrig haft en sportchef som Ola. Det vi har gjort i år, man kan tycka att det är tråkigt att vi inte kunde haka på om Europaplatserna, några bitar som visar att vi är långt ifrån färdiga. Vi har kunnat ta beslut, göra saker och även spela på ett sätt i matcherna mot etablerade allsvenska lag som jag personligen tycker är väldigt kul och häftigt. Det triggar mig och har varit en stor del i att man vill bygga vidare på det som vi har börjat skapa, säger han till UNT.

Sirius tränare har kontrakt över nästa säsong. Han har tidigare tränat Kalmar FF.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com