Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Lasse Nielsen om framtiden: "Vi får se"

Publicerad: 2020-11-24 14:48 Allsvenskan

Lasse Nielsen har inte fått regelbunden speltid den här säsongen. Den danske mittbacken kan komma att lämna Malmö FF.

Malmö FF värvade mittbacken Lasse Nielsen, 32, från belgiska Gent i januari 2017.

De första åren var danske  en viktig kugge i den allsvenska storklubben. Nielsen har dock inte varit lika tongivande under Jon Dahl Tomasson.

I en intervju med Fotbollskanalen berättar Nielsen att han inte vet om han blir kvar i MFF till nästa säsong.

– Ingen aning. Jag har fortfarande ett år kvar så får vi se vad som händer. Vi får spela klart säsongen först och jag tar det lugnt och fint med det. Jag har inte pratat med någon i och med att det har varit det här med corona, men jag har också sagt att vi spelar färdigt säsongen och ser vad som händer efteråt. Det är ingen stress eller panik. Vi har inte pratat så mycket utan har bara fokus på det som händer på planen, så kan det bli att vi pratar efter säsongen, säger han till Fotbollskanalen.

32-åringen hymlar inte om att han inte är nöjd med situationen. Nielsen har inte fått önskvärd speltid i år.

– Nej det har jag inte, men det tror jag att det är många i laget som tycker att de inte har. Man ska inte vara helt nöjd heller om man inte spelar hela tiden. Jag spelade inte mot Hammarby men innan dess så var det länge sedan jag spelade två matcher i rad. Jag fick tre så det var skönt. Men det är inte så mycket jag kan göra annat än att jobba hårt, det har jag sagt många gånger, säger han till Fotbollskanalen.

Nielsen har tidigare öppnat för att återvända till danska Ålborg.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com