Foto: Albert Gea/Bildbyrån

Griezmann bryter tystnaden: "Har sagt att det räcker"

Publicerad: 2020-11-24 10:51 Spanien

Antoine Griezmann bryter tystnaden efter all kritik. Han betonar att relationen med Lionel Messi är utmärkt.

Den franske landslagsanfallaren Antoine Griezmann, 29, lämnade Atletico Madrid för Barcelona sommaren 2019.

Barcelona betalade 120 miljoner euro för honom. Griezmann har dock mest varit ifrågasatt. Nu bryter han tystnaden.

– Sedan min ankomst till Barcelona har jag inte talat. Jag sa då att jag bara vill prata på planen, inte offentligt. Jag har fått ta många olika kommentarer, och nu har jag sagt att det räcker. Det är dags att rätta till saker, säger Griezmann till Universo Valdano och fortsätter:

– Jag accepterar kritiken. Jag hade tre tränare på ett och ett halvt år, det är verkligen svårt med Barças spelstil. Tillsammans med en pandemi att hantera också. Så jag behöver fortfarande tid att anpassa mig, för vi hade tre olika system under tre olika tränare, och därför behöver spelarna tid att anpassa sig till mig och jag behöver tid att anpassa mig till dem.

Det har länge ryktats om att Lionel Messi, 33, inte välkomnat Griezmann till klubben. 29-åringens tidigare agent Eric Olhats och morbror Emmanuel Lopes har kritiserat argentinaren för att försöka förstöra för Griezmann.

– Han (Olhats) var väldigt viktig i mitt liv men jag har inte en relation med honom längre. Jag slutade ha en relation med honom sedan dagen jag gifte mig. Jag bjöd in honom till bröllopsdagen, och han kom inte. Därför slutade jag ha en relation med honom. Min morbror vet inte hur fotboll fungerar. Och till slut lyckades journalisten få uttalandet ur honom. Jag sa till Leo att jag aldrig pratar med dem, jag har faktiskt inte ens min morbrors telefonnummer, säger Griezmann.

– Mina föräldrar pratar inte heller med Eric, så vem ska prata med honom? Han kan göra mycket skada och skapa problem i omklädningsrummet, fortsätter han.

Griezmann betonar att han absolut inte har några problem med Messi.

– När jag skrev på för klubben bad jag om förlåtelse för att jag försenade flytten och att jag sa att jag inte skulle gå till Barcelona. Jag sa till Lionel Messi att jag skulle ge allt på planen för klubben, säger han och fortsätter:

– Jag pratade med Leo när jag kom och han sa till mig att när jag tackade nej första chansen blev han bedragen eftersom han hade bett om det offentligt. Men han sa att han var med mig och jag märker det varje dag.

David Lind
david@fotbolltransfers.com