Foto: Phil Noble/Bildbyrån

Henderson ryktas bort från United: "Han kan bli en av de bästa i världen"

Publicerad: 2020-11-23 15:48 England

Dean Henderson ryktas bort från Manchester United. Men managern Ole Gunnar Solskjaer manar till tålamod.

Den engelske landslagsmålvakten Dean Henderson, 23, återvände till Manchester United i somras och förlängde sitt kontrakt.

Han har dock fått agera backup till David De Gea så här långt. Det har ryktats om att Henderson vill lämna på lån i januari för att öka sina chanser att bli startspelare till sommarens EM.

Uniteds manager Ole Gunnar Solskjaer antyder dock att Henderson blir kvar hela säsongen.

– Dean vill stanna i Manchester United och spela för Manchester United, säger norrmannen på en presskonferens enligt Goal.com och fortsätter:

– Jag kan inte se logiken i ett potentiellt framträdande före jul, vet ni hur många matcher vi har? Så jag håller absolut inte med om att det är bära eller brista för Dean i morgon, han har kommit tillbaka, han tränar riktigt bra, han mognar, han har haft några matcher och han tränar, enligt mig, med en av världens bästa målvakter.

Solskjaer är samtidigt övertygad om att Henderson är en blivande toppmålvakt.

– Han har potential att bli en av de bästa målvakterna i världen. Det finns stor konkurrens mellan dem (Henderson och De Gea), jag köper inte det argumentet att det är bära eller brista för honom. Det är inte upp till mig att göra alla glada, det har jag sagt några gånger. Prestationerna kommer alltid att vara den avgörande faktorn om du spelar eller inte, säger han.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com