Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Sebastian Larsson: "Man vill inte står där med tjugo nya spelare"

Publicerad: 2020-11-23 10:39 Allsvenskan

AIK har haft en stark höst efter sommarens tränarbyte. Nu uttalar sig Sebastian Larsson om truppbygget.

Den 31 juli anlitades Bartosz Grzelak som ny huvudtränare i AIK. Han ersatte Rikard Norling. Då låg laget risigt till i Allsvenskan.

AIK värvade dock nya spelare under sommaren och tränarbytet fick effekt. Hösten har varit mycket stark.

I en intervju med Fotbolldirekt.se kommenterar landslagsmittfältaren Sebastian Larsson vad AIK behöver bevara till nästa säsong.

– Det är ju det vi jobbat med, en stabilitet…, förutom i dag mot Örebro då. Vi har hittat en grund, en bättre stabilitet och nu vill vi utveckla vårt anfallsspel. Hitta bättre dynamik och mer rörelse där. Vilket vi också kommer få en hel försäsong att göra. Sen vill man aldrig börja om på ny kula helt, säger 35-åringen till Fotbolldirekt.se och fortsätter:

– Vi har bevisat att vi kan göra bra resultat, och sen vet jag inte: vad finns det för möjligheter för klubben i och med corona? Men det är ju så, att man vill inte står där med tjugo nya spelare, det tror jag ingen i klubben vill. Vi ska fortsätta på den inslagna vägen, det Bartosz (Grzelak) varit tydlig med sedan sekund ett. Sen fick vi inte resultat direkt, men han har inte vikt från det budskap han gett till oss. Jag tror att frågar du honom så är vi i dag inte där han vill att vi ska vara när säsongen drar igång nästa år.

David Lind
david@fotbolltransfers.com