Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Tomasson bemöter kritiken: "Ingen är större än klubben"

Publicerad: 2020-11-20 14:27 Allsvenskan

Rasmus Bengtsson har kritiserat Jon Dahl Tomasson. Malmös tränare känner inte att han behandlat mittbacken felaktigt.

Rasmus Bengtsson, 34, har haft en långtidsskada den här säsongen, men har knappt fått någon speltid, trots att han varit frisk sedan en tid tillbaka.

Tidigare i dag gick mittbacken till attack mot tränaren Jon Dahl Tomasson och delvis Malmö FF. Bengtsson har känt sig behandlad "som en råtta".

I samband med en digital presskonferens bemötte Tomasson kritiken.

– Vi har en riktigt duktig trupp med många spelare och då blir vissa missnöjda. Som människa vill man göra alla glada. Som fotbollstränare kan man aldrig lyckas göra alla glada. Han (Bengtsson) har haft tre konkurrenter som gjort det bra. Och att ta guldet är en fantastisk grupprestation, säger han enligt Sportbladet.

Tomasson förnekar dock att Bengtsson inte fått en förklaring till den uteblivna speltiden.

– Han har fått en förklaring. Han har varit skadad. I den perioden har tre andra gjort det riktigt gott. Generellt sett har vi gjort en fantastisk prestation. Vi har vunnit guld i år. Vi har utvecklat vårt sätt att spela fotboll. Och jag har stor tilltro till truppen. Men man har inte bara tillfreds spelare om man har god trupp. Man måste vara ett proffs. Ingen är större än klubben. Varken jag eller någon som arbetar i Malmö FF, säger dansken enligt Sportbladet.

David Lind
david@fotbolltransfers.com