Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Rasmus Bengtsson: "Jag har blivit behandlad som en råtta"

Publicerad: 2020-11-20 12:12 Allsvenskan

Malmös mittback Rasmus Bengtsson är inte alls nöjd med sin situation och går till attack mot tränaren Jon Dahl Tomasson.

Rasmus Bengtsson, 34, har varit given i Malmö FF så länge han varit frisk. Fram till den här säsongen, vill säga.

Redan i slutet av maj kom uppgifter om att mittbacken hamnat i konflikt med tränaren Jon Dahl Tomasson.

Därefter har Bengtsson fått ytterst lite speltid i MFF. 34-åringen berättar för Sportbladet att han inte vet varför.

– Jag har inte fått en ärlig förklaring från varken Jon eller klubben till varför jag inte varit uttagen. När jag har pratat med klubben har det hela tiden låtit ”du är så duktig och en av de viktigaste i klubben bla bla bla”. När jag pratat med Jon och han har haft slut på bortförklaringar och ursäkter om att jag inte är tillräckligt fit, inte i matchform eller inte spelat internmatcher så har han sagt att jag tränat på jättebra och ser fin ut. Men varför är jag då 23:e man vecka in och vecka ut?

Nu har MFF säkrat SM-guldet och Bengtsson kan inte längre hålla tyst om sin situation.

– Då känner jag att jag måste vara ärlig och inte bara gå runt och vara tyst och ta all skit. För jag tycker att de skött det extremt dåligt. Jag måste säga min sanning. Det är bara ren fakta. Jag får frågor i mataffären eller var jag än är om varför jag inte spelar. När jag inte vet själv är det frustrerande. Jag måste vara ärlig och säga att tränarna har varit fega mot mig och klubben har varit väldigt feg mot mig. Både klubben och Jon vet vad jag tycker och det har jag sagt till dem också, säger han till Sportbladet.

Den tidigare landslagsbacken känner att han fortfarande har mycket att gå på den här nivån.

– Nu har jag inte spelat fotboll på nio månader. Men jag gjorde ett bra år i fjol och det är inte så att jag spelat dåligt i år och blivit bänkad för det. Jag tycker att jag håller en bra nivå fortfarande. Jag vet hur det funkar, det kommer och går spelare och tränare. Det jag begär är att man kör med öppna kort och att jag får en förklaring till varför jag inte får spela eller inte ens är aktuell. Jag är 34 år, uppvuxen i klubben och har haft mina största framgångar här. Då hade jag önskat att jag hade behandlats med lite mer värdighet och respekt kring varför jag inte ens är med i truppen. Hade klubben velat göra en föryngring så hade de kunnat säga det. Men de har varit väldigt fega. Jag har blivit behandlad som en råtta, säger Bengtsson till Sportbladet.

34-åringens kontrakt med MFF sträcker sig över 2021. Han berättar att det aldrig klickat mellan honom och Tomasson.

– Rent fotbollsmässigt ska jag inte säga något dåligt. Men han har pratat mycket om att ha respekt och visa respekt. Jag tycker inte att han har visat den respekten mot mig och då tycker jag att hans ledarskap brister, säger Bengtsson till Sportbladet.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com