Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Heradi Rashidi: "Självklart är det bittert"

Publicerad: 2020-11-20 11:50 Allsvenskan

AIK har inte erbjudit Heradi Rashidi ett nytt kontrakt. Yttern medger att det blir vemodigt att lämna efter säsongen.

Heradi Rashidi, 26, är inne på sin tredje säsong i AIK. Det blir också den sista.

I en intervju med Fotbolldirekt.se berättar yttern att han inte alltid mått bra under säsongen då speltiden varit begränsad.

– Ska jag vara ärlig, i vissa perioder har det påverkat ens sätt att tänka och motivation. Men i slutet av dagen måste du se dig själv i spegeln och fundera på varför du spelar fotboll. Det är det som pushat mig liksom familjen och min agent som stått bakom. Men det har inte varit en enkel resa. Ska jag summera året är det så klart en besvikelse att inte ha spelat mer, men det är tre matcher kvar som jag kommer gå in med inställningen att vara beredd om tränaren behöver mig, säger han.

Rashidi medger att det är bittert att lämna AIK.

– Självklart är det bittert. Det är inte kul att lämna ett lag man vunnit SM-guld med och skaffat minnen för livet. Men som jag brukar säga, så är fotbollsvärlden. Ibland går det som det går, allting kan inte alltid vara en smekmånad. Jag skrev två och ett halvt år med AIK och nu blir det ingen förlängning. Det är bittert och tråkigt. Samtidigt kan man inte fastna på den tanken utan nu gäller det att kämpa för det som kommer härnäst, säger han till Fotbolldirekt.se.

26-åringen har enbart spelat elva allsvenska matcher i år, varav åtta från start.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com