Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Mitov Nilsson öppnar för återkomst i IFK Norrköping

Publicerad: 2020-11-20 10:53 Utlandsproffs

David Mitov Nilsson, 29, har kontrakt med Sarpsborg 08 en säsong till. Men målvakten utesluter inte en flytt.

Den svenske målvakten David Mitov Nilsson berättar för NT-sporten att det inte är uteslutet att han lämnar Sarpsborg 08 i vinter.

– Jag säger så här: Jag vet att det finns intresse från olika klubbar, men jag låter min agent sköta allt detta. Vi får se vad som händer efter säsongen. Jag vill endast förbereda mig på de sex kommande matcherna här. Att vara i nuet och ha fokus här är det viktigaste just nu, säger han till tidningen.

Gamla klubben IFK Norrköping är på jakt efter en ny målvakt då Isak Pettersson lämnar efter säsongen. Mitov Nilsson medger att han gärna återvänder en dag.

– Absolut. Det är klart att jag någon gång kommer komma tillbaka till Norrköping, men då ska tajmingen vara rätt. Just nu känner jag att som Sarpsborg spelar och hur det passar mig, jag har nio nollor, vi är defensivt tighta, jag har bra självförtroende och känner en trygghet så känns det som det är rätt plats för mig just nu. Jag känner ingen stress, säger han till NT-sporten.

NT-sporten frågar om Norrköping vore korkade om de inte försöker värva honom inför 2021.

– Korkat vet jag inte. Det beror på vad dom söker för typ av målvakt. Jag är en betydligt bättre målvakt idag än den som lämnade för 1,5 år sen. Men det ska passa båda parter. Norrköping har tidigare varit ute i media och sagt att ”då ska vi göra allt vi kan” om spelare från Norrköping som vill hem från utlandet. Men jag är lugn över min situation och där jag är idag. Jag får spela varje match och är väldigt uppskattad här. Jag gillar det, säger Mitov Nilsson till NT-sporten.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com